Klinik for Shockwave

Urinsyregigt, behandling med laserterapi

Vi hjælper dig til mindre smerte ved urinsyregigt

Ved Podagra hjælper dig med laserterapi som supplement til den medicinske behandling af urinsyregigten, tilbyder vi under selve anfaldene at kunne opnå en smertelindrende effekt, igennem varme-/laserbehandling og mobilisering af de angrebne led igennem f.eks. traktioner. Træning er også en væsentlig del af behandlingen af urinsyregigt, men har ikke så meget fokus på at styrke muskulaturen omkring leddene, men mere på at være medvirkende til at skabe den gode livsstil.

Behandlingen er smertefri og uden bivirkninger.

Klient udtalelser


Når vi laver behandling af podagra i klinikken, tager vi hensyn til din sygehistorie. Smerter er ofte de første signaler, dit led sender om, at der er noget galt. Det er vigtigt at vi får sat ind på de områder, i den tid hvor at urinsyregigten er værst, så du kan nå et normalt funktionsniveau i hverdagen.

Med en level 4 K-laser som vi bruger i klinikken, kan vi med de 4 bølgelængder gå ind at stimulere følgende:

  • 660-nm (Stimulerer alt i huden såsom: sår, acne, psoriasis osv.)
  • 800-nm (Stimulerer ATP produktionen i cellerne)
  • 905-nm (Stimulerer til en mere effektiv frigivelse af ilt til cellerne)
  • 970-nm (Stimulerer til en øget blodcirkulation)

Særligt evnen til at øge blodcirkulationen, bekæmpe inflammations processen, stimulere cellerne og smertedæmpe, er det som vi primært sigter efter ved behandling af gigt. Behandling med laser smertefri og uden bivirkninger. De celler som allerde har gang i en helingsproces, vil få tilført energi udefra, hvorved kroppens naturlige heling styrkes og accelereres. Da sygdommen ikke kan helbredes, anbefaler vi at der bliver behandles med 2-3 dages mellemrum, indtil at symptomerne har nået et niveau, hvor tilfredsstillende hverdags aktiviteter kan opretholdes.

  • Den mest udbredte form for urinsyregigt er podagra, hvor det er storetåen der angribes. Dette ses især hos midaldrende og ældre mennesker.At det netop er storetåen der er særligt udsat, kan skyldes begyndende slidgigtforandringer, som ofte rammer leddene omkring storetåen. Det sker når det slidte led bliver belastet, ved eksempelvis  gang eller løb, her dannes der så væske i leddet, som indeholder urinsyre. Man da vandet forsvinder fra ledhulen ca dobbelt så hurtigt som urinsyre, øges koncentrationen af urinsyre gradvist, indtil urinsyren udfældes i en form af krystaller, som udløser et podagraanfald.I slemme tilfælde af slidgigt i storetåens led, kan det forveksles med podagra.
  • En sikker diagnose kræver derved, at man undersøger ledvæsken i et mikroskop, for at se om den indeholder urinsyrekrystaller.Som supplement til den medicinske behandling af urinsyregigten, tilbyder vi under selve anfaldene at kunne opnå en smertelindrende effekt, igennem varme-/laserbehandling og mobilisering af de angrebne led igennem f.eks. traktioner.Træning er også en væsentlig del af behandlingen af urinsyregigt, men har ikke så meget fokus på at styrke muskulaturen omkring leddene, men mere på at være medvirkende til at skabe den gode livsstil.

 

Urinsyregigt er en inflammatorisk gigtsygdom, som også er kendt under navnet podagra (urinsyregigt i storetåen). Urinsyre er naturligt forekommende i blodet, som fremkommer ved nedbrydning af kroppens celler. Nogle mennesker har en forhøjet ophobning af urinsyre, og dermed en øget risiko for udvikling af urinsyregigt. Det er urinsyren som samler sig som små krystaller inde i de angrebne led og ødelægger leddene. Særligt storetåen har en tendens til at blive ramt.

Nogle ramte oplever blot et enkelt eller få anfald af urinsyregigt. Andre vil få anfald med jævne mellemrum, og særligt denne gruppe har behov for medicinsk behandling. Dette er også af hensyn til risikoen for langsigtede følger, som kan være ledskader, hjerte-kar-sygdomme og forhøjet blodtryk, type2-diabetes og nyreproblemer. Når man får et anfald kan symptomerne være forskellige.

Får du pludselig smerter i et enkelt eller nogle få af dine led, kan der være tale om urinsyregigt. Særligt hvis det/de ømme led hæver op, bliver varme og har en skinnende, rødlig farve. Det ramte område kan blive så ømt, at selv et lagen eller anden let berøring kan være særdeles smertefuld

Selvom medicinsk behandling regulerer urinsyreproduktionen, så er det klogt at spise sundt, undgå overvægt og begrænse indtagelsen af alkohol. En sund livsstil forbedring cellerne i kroppens miljø, og vil dermed kunne reducere på symptomerne. Særligt et vægttab i forbindelse med overvægt vil kunne reducere på symptomerne i forhold til mængden af urinsyre i blodet. Dog skal du være opmærksom på ikke at gå for hurtigt frem, da det kan resultere i anfald.

 

Personlig behandling
Du modtager altid personlig behandling
Kort ventetid
Vi giver hurtig adgang til behandling
Stor erfaring
Vores behandlere har mange års erfaring

Skal vi kontakte dig?