Klinik for Shockwave

Behandling af Peyronies sygdom

Få reduceret krumningen, øget længde og seksuel funktion med shockwave uden bivirkninger

Behandling ved specialist i urologisk shockwave

Når du møder Michael i klinikken, er du i trygge hænder. Michael har specialiseret sig i fokuseret shockwave behandling til erektil dysfunktion og peyronies sygdom, og er en international anerkendt ekspert og underviser. Derfor kommer der dagligt mænd i alle aldre, fra hele norden til behandling for forskellige typer af peyronies i klinikken. Dette kommer også til udtryk via de meget detaljerede ultralydsscanninger, som foretages første gang du kommer, og som styre behandlingen i hver session. Disse ses ikke andre steder i norden.

Michael hjælper dig i klinikken med fokuseret shockwave behandling til peyronies sygdom, som reducerer din krumning og eventuelle smerter signifikant. Det er uden bivirkninger og øger samtidig rejsningen. Du vil genvinde en del af den tabte længde og manglende fylde i penis, som du muligvis har oplevet i forbindelse med peyronies. Derfor er det IKKE nødvendigt med en ubehagelig operation som førstevalg. Se den korte video herunder, for en kort og simpel forklaring på peyronies og behandling, eller du kan læse mere detaljeret om alt hvad du skal vide om peyronies nederst på siden.

Effektiv behandling af peyronies sygdom

Et normalt behandlingsforløb vil normalt bestå af 6-8 behandlinger med højintensiv fokuseret shockwave og EMTT, suppleret med hjemmeøvelser. Behandlingen er uden bivirkninger. I den indledende fase af peyronies, hvor at plak og fibrose ikke er færdigudviklet, har vi en stor mulighed for, at kunne begrænse skaden og arvævsdannelsen signifikant, så problemer undgåes. Når arvævet og fibrosen er dannet, så vil vi skulle arbejde med højere intensiteter og mere avanceret udstyr. Der er forsat gode muligheder for et effektivt og tilfredsstillende resultat. Her vil vi nedbryde plakken, så krumningen igen reduceres. Dette udstyr ses pt ikke andre steder i Danmark, end hos MS Insight.

Michael en del af en international tværfaglig gruppe inden for urologisk shockwave. Hvor han internationalt underviser andre behandlere og specialister, for shockwaveproducenten Storz Medical. Klinikkens protokoller er en videreudvikling af konceptet fra prof. Lars Lund. men med kraftigere udstyr end på OUH, så der ses højere effekt i behandlingen. Michael er medlem af The International Society for Sexual Medicine og Dansk Sexologforening.

Klinikken ligger 3 km fra Københavns Lufthavn og kan tilgåes med Metro til Lergravsparkens station på under 20 min.

Du er ikke alene

FAQ om Peyronies sygdom

Når du kommer til den første konsultation, så vil Michael gå i dybden omkring hele problemstillingen, både med fysiske og psykiske indvirkninger. Første konsultation er som følgende.

  1. Der laves en grundig screening af graden af krumningen, fysiske og psykiske sundhedsstilstand og din sygehistorie og evt indvirkning på din rejsningsevne
  2. Vi laver en højkvalitets ultralydsscanning, for at afdække størrelsen på fibrosen/plak (kuglen/strengen du mærker).
  3. Vi afdækker vi dine forventninger til behandlingen, og hvilket niveau vi forventer at kunne rykke dig til, ud fra undersøgelsens resultater.
  4. Du modtager første behandling med shockwave og EMTT, såfremt du ønsker at gå igang med behandlingen, her vil du blive instrueret i hjemmeøvelser du skal lave mellem behandlingerne, for at sikre et godt resultat.

Ved opstart på behandling, kan det være en fordel at medbringe et foto af penis i erigeret tilstand der kan vise krumningens placering. Hvorved at vi bedre kan målrette behandlingen. Ellers har vi også en attrap, så vi kan se helt præcist hvordan penis ser ud, hvis du har det dårligt med at skulle tage et billede.

Der vil blive gået i dybden, for at sikre at vi kan iværksætte den rette behandlingsstrategi, så du igen får kvalitet i dit sexliv. Behandlingen og undersøgelsen, udføres af en Danmarks førende eksperter inden for urologisk shockwave behandling, Michael, som også er medlem af The International Society for Sexual Medicine.

Behandlingen med fokuseret shockwave, der også går under navnet ESWT (Ekstracorporel ShockWaveTherapy). Det foregår ved, at højfrekvente lydbølger via et applikationshoved “skydes” ind i fibrosen/plak området. Det gør at man får ændret de biologiske processer omkring selve "kuglen" således at det nedbrydes til en mindre fast form. Det gør at når vi igennem behandlingsforløbet påvirker plakområdet vil få det nedbrudt til mindre stykker, således at krumningen reduceres. Processerne der sættes igang kan forstærkes ved nogle forskellige hjemmeøvelser, som du vil blive undervist i, når du kommer til behandlingen.

Særligt de biologiske processer omkring collagen omdannelse, stamcellefrigørelse, cellekommunikation og blodkardannelse, er årsagerne til at vi kan bruge shockwave effektivt til peyronies. Når vi kombinere med EMTT er det grundet at det har en øget generel stimuleringen, som gør at vævet bliver mere elastisk og fleksibelt. Der er ikke andre klinikker som tilbyder denne kombinationsbehandling i Danmark. Når vævet er stift, er det også med til øge krumningen og kan i visse tilfælde resulterer i en forkortelse af penis.

Selve behandlingen foregår ved, at der smøres en gel på penis hvor at fibrosen sidder, og vi herefter skyder en række impulser ind i vævet, alt efter hvad vi har identificeret på ultralydsscanningen. Behandlingen kan føles som stikken og prikken. Der kan i sjældne tilfælde føles en let ømhed efter behandling. Du kan bruge penis som normalt under hele behandlingsforløbet.

For at kunne afdække graden af fibrose/plak, er det nødvendigt at lave en ultralydsscanning, det er ikke nok "blot" at mærke efter. Dette sikre også at vi rammer det rette område ved den efterfølgende shockwave behandling. Ultralydsscanning til peyronie´s udbydes kun af enkelte klinikker i Danmark, og derved har Michael stor erfaring og viden omkring afdækning af fibrose/plak i penis. Det kan også identificerer hvorvidt det er bindevævet der er stramt, og det er det som forudsager problemet. Dette har en indvirkning på at give en prognose på behandlingsforløbet, og efterfølgende resultat. Dette hjælper vi dig med at forstå, når vi laver scanningen. Se her lidt eksempler på forskellige størrelser af fibrose i penis.

Ultralydsscanning peyroniesUltralydsscanning fibrose PeyroniesUltralydsscanning fibrose peyroniesUltralydsscanning fibrose peyronies

Et normalt behandlingsforløb strækker sig over 6 uger, med 1 ugentligt shockwave behandling, hvor vi laver en række impulser med shockwave i området hvor den hårde “kugle/streng” sidder. Vi supplerer med EMTT for at øge elasticiteten i vævet, således der kommer mere "plads" igen. Det gør at vi får hurtigere resulater i klinikken, end ved shockwave alene. Efter behandlingsforløbet kan du forvente en mindre krumning, mindre smerte i området, samt en øget seksuel funktion. Herudover kan der ved fleres stykker af fibrose skulle laves flere behandlinger.

  • Det koster 1.200 kroner pr behandling, med shockwave og kombination af EMTT
  • Første undersøgelse koster 1.300 kroner inklusiv ultralydsscanning.
  • Som en af de få kliniker i Danmark og eneste i København, arbejder Michael direkte med Storz Medical i Schweiz. De er den førende producent af udstyr af shockwave til urologiske tilstande, og vi er dermed på forkant med den nyeste forskning og teknologi i klinikken, og råder over specialudstyr til behandling af peyronie´s.

Induratio penis plastica kan sammenlignes med en betændelsesligende tilstand, som typisk først viser sig med smerte og ømhed i penis. Det er som oftest mest udtalt ved rejsning under samleje, og kan dermed påvirke ens sexlyst. Det kan også i slemme tilfælde fører til Erektil dysfunktion

Peyronies sygdom som ikke er medfødt, kan opstå i løbet af livet, hvor at årsagen kan være grundet en Autoimmum reaktion. Som eventuelt kan være udløst af små skader på penis i forbindelse med seksuel aktivitet. Der opstår her fortykkede, ømme knuder i svulmelegemerne, som giver smerter og ubehag. Dog er tilstanden helt ufarlig. I forbindelse med inflammationsfasen, er der mulighed for at kunne reducerer smerterne med shockwave og EMTT, samt muligt at kunne bremse tilstanden.

Uanset om skævheden er medfødt eller den er kommet senere i livet, så giver lettere skævhed af penis ingen symptomer eller smerte. Skævheden skal udelukkende behandles i de tilfælde, hvor graden af skævhed besværliggør eller umuliggør samleje.

Tilstanden forløber normalt i to faser:

  1. Den første fase er ofte af et års varighed, og mærkes ved at man får smertefulde rejsninger, mens penis starter med at krumme og blive deform
  2. I anden fase aftager ømheden. Her heler de smertende områder op med rigidt arvæv eller også kaldet plak. Resultatet kan blive en timeglasformet penis i erigeret tilstand eller krumning af penis.

Tilstanden heler ikke sig selv, og behandling vil påkræves.  Der er studier har vist at, 10 % oplever bedring efter 5-10 år, 40 % oplever tilstanden som stabil og 50 % oplever forværring med tiden

Medfødt betydende krumning af penis er relativt sjældent, og rammer under 1 % af alle mænd.

Derimod er Induratio penis plastica ikke usædvanlig. Forekomsten stiger med alderen, og rammer op mod 13 % af den mandlige befolkning i forskellige grader. Ikke alle oplever gener ved det og det er sjældent, at tilstanden er så udtalt, at et samleje med en partner bliver vanskeligt at gennemføre.

Som ikke invasiv behandling er shockwave den mest effektive. Men ved slemme tilfælde er kirurgi er foreløbig den mest effektive behandling, og 50-75 % af krumningerne vil blive korrigeret på en tilfredsstillende måde. Der skal dog gå mindst et år fra krumningsprocessen er afsluttet, til der tilbydes operation. I klinikken ser Michael mange klienter, som allerede er blevet opereret, uden at have fået det ønskede resultatet. Her ser vi en forbedring af tilstanden med shockwave efterfølgende.

En mands penis er i mange tilfælde kilden til hans selvværd, og hvem han er. Hvis hans selvbillede eroderer, og han føler, han ikke har nogen større værdi på den, han er, eller det han kan præstere fordi at penis ikke ser ud som tidligere eller kan det samme, så kan det føre til en lang række forskellige psykologiske problemstillinger. Det kan komme til udtryk som skam og præstationsangst og i de svære tilfælde depression og stress. 

Når selvværdet forsvinder, og han føler sig mindreværdig, så vil lysten til sex og i de sværeste tilfælde evnen til sex kunne forsvinde for ham. Det vil kun skabe en yderligere nedadgående spiral, som påvirker selvbilledet og den sexuelle funktion yderligere. Det vil for ham skulle håndteres, for at han igen kan få en succesfuld sexuel funktionsevne. 

Her hjælper Michael dig også omkring de psykologiske påvirkning, som følge af tilstanden.

 

Shockwavebehandling uden bivirkninger

Klinikken er Nordens førende klinik inden for ultralydsscanning og fokuseret shockwave behandling af peyronie´s. Klinikken råder over specialiseret udstyr til præcis behandling af den plak/fibrose "kuglen eller strengen" som du kan mærke, helt uden bivirkninger. Særligt detaljegraden af ultralydsscanningen gør at du helt præcist vil få klarlagt hvilken årsag din krumning har. Det er også derfor at vi kan skyde så præcist, at vi rammer de rette strukturer.

For nuværende har klinikken sammen med Storz Medical i Schweiz, som er de førende inden for shockwave udstyr, igangsat et nyt casestudy på ultralydsscanning i forbindelse med peyronie's, som viser effekten af shockwave.

Rådgivning inden behandling

Du kan ringe og få en 10-15 min uforpligtende fortrolig telefonkonsultation med Michael, så du kan høre om hvordan du kan hjælpes. Du kan også booke direkte ind til undersøgelse og behandling via vores online system her på siden. Vælg "Førstegangskonsultation urologiske dysfunktioner", der kan stort set altid findes en tid til undersøgelse/behandling indenfor en uge hvis du er fleksibel.

Krummerik,

Har du spørgsmål til Peyronies sygdom?

Få en uforpligtende telefonsamtale i forbindelse med rejsningsproblemer. Ring til Michael på 4140 0858.