Klinik for Shockwave

Erektil dysfunktion och diabetes

Erektil dysfunktion och diabetes

Erektil dysfunktion och diabetes orsakar problem i sovrummet för många danska män. Ny studie visar lovande resultat vid behandling av erektil dysfunktion till följd av diabetes med fokuserad stötvåg. Detta gjordes i kombination med bäckenbottenträning. Studien fokuserade på 42 män i åldrarna 41-55 år. 42 män, alla diagnostiserade med diabetisk neuropati och vaskulär erektil dysfunktion

De delades in i 2 grupper. En grupp som fick både stötvåg och bäckenbottenträning, och en grupp som fick bäckenbottenträning och placebostötvåg.

Det fanns en signifikant ökning av blodflödet i penis i kombinationsgruppen jämfört med gruppen med enbart bäckenbottenträning. Detta kunde konstateras vid uppföljande mätningar med ultraljudsundersökningar 3 månader efter behandlingen.

Detta är ytterligare en studie som visar att fokuserad stötvåg kan vara en effektiv del av behandlingen av vaskulär erektil dysfunktion. Men det ersätter naturligtvis inte ett fokus på hälsosamma vanor. Det behövs fortfarande fokus på hälsosamma aktivitetsnivåer, kost och näring samt alkohol och rökning, för att nämna några faktorer.

Läs studien direkt här eller se utdraget nedan.

erektil dysfunktion diabetes

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *