Klinik for Shockwave

EMTT och de första 30 miljoner pulserna

EMTT och vad den gör

Magnetolith EMTT och hur det gör skillnad i klinisk praxis.

I mars 2020, när pandemin gjorde att Europa stängdes ned, fick jag leverera den första nordiska EMTT-enheten.

Ny teknik, begränsade kända protokoll och en grundläggande introduktion till vetenskapen bakom. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk i början, men under 2020 hade den ersatt mer än 90 % av min normala användning av nivå 4-laser på kliniken. Som jag normalt kombinerar med ESWT.

Så låt oss dyka in i min erfarenhet av EMTT-tekniken hittills.

Artros i knä (och andra)
De första fallen jag arbetade med var artros i knäet. Jag har under flera år arbetat med Level4laser och ESWT i kombination, så det var naturligt att börja arbeta med den indikationen för att lära mig mer om EMTT-effekten.

10 kunder, 3 behandlingar på 2 veckor, 4000 pulser, intensitet 8, 8 hz och sedan såg jag en minskning av smärta med 37%, stelhet 45% och svårigheter 35% på WOMAC-poängen, direkt efter den tredje behandlingen. Dessa resultat visade sig vara bättre än vad jag upplevt vid tidigare laserbehandlingar.

Sedan började jag kombinera EMTT och ESWT för knäartros, och efter de första behandlingarna kan kunderna gå mellan 5-8 veckor med högre livskvalitet och mindre smärta, mellan en enda session.

Frakturer
Ett av de första fallen som visade potentialen med EMTT var när jag hade en ishockeyspelare med en scaphoidfraktur. Handleden var fixerad med gips och det fanns ingen direkt åtkomst till frakturområdet för ESWT-behandling.

Jag bestämde mig för att göra en behandling med 5 000 pulser, och efter de första 400 pulserna kunde kunden känna vibrationer/rörelser i benet. Det visade på potentialen för djupare behandling i kroppen och förmågan att arbeta icke-invasivt, även när åtkomsten är begränsad. Totalt genomförde vi 3 behandlingar med framgång, i form av snabbare läkning och smärtlindring.

Allmänt tillvägagångssätt:
Det har under flera år visats att kombinationen av ESWT och RSW har en förbättrad effekt vid olika indikationer. Jag tror att vi under de kommande 10 åren kommer att få se ännu fler studier som visar att kombinationen av EMTT och ESWT kommer att göra betydande skillnad för patienternas resultat.

Samtidigt är det möjligt att utföra effektivare behandlingar tack vare att armen hålls fast, vilket gör det möjligt att applicera EMTT på ett ställe och sedan ESWT på ett annat ställe.

Slutsats
Med tillägget av EMTT till behandlingsdomänen har jag sett
Minskning av antalet sessioner
Ökad smärtlindring för särskilt större ospecifika smärtområden
Ökad elasticitet i vävnaden
Förbättrad effekt av ESWT
Spänningar i musklerna släpper och cirkulationen ökar
Minskad inflammation i vävnaden (utan ökad smärta)
Effektivare och mer holistiskt arbetsflöde i behandlingen

Så totalt sett är jag mycket nöjd med de resultat jag får från att använda MAGNETOLITH i min kliniska installation, och kan bara rekommendera dig att prova den.