Klinik for Shockwave

Peyronies, den stille dræber

Peyronies, den stille dræber

Peyronies er den stille dræber i soveværelset. Penis bliver efter en inflammations tilstand der kan strække sig op til 8 måneder krum, og seksuel aktivitet kan blive svært. Særligt i de tilfælde hvor at man ser krumninger på op mod 90 grader. Herudover kommer der indvirkningen på selvtilliden, og at tilstanden kan være smertefuld. Man har endnu ikke til fulde forstået hvorfor at det opstår, men teorierne går på at det kan være genetisk, lige som med kuskefingre og ledderhosen, som peyronis er i familie med, da det alt sammen er en fibrotisk tilstand. Der er også teorier på at det kan komme som følge af et traume i penis i forbindelse med sex. Seneste studier viser at det rammer op mod 13 % af alle mænd.

Mulighederne for behandling for peyronies

Der findes forskellige måder at behandle på, både invasivt og non invasivt

  1. Operation (bør være sidste udvej)
  2. Indsprøjtninger
  3. Shockwave

Operation er den hurtigste vej til et “effektivt” resultatet, da man går ind at fjerne fibrosen/plak med en skalpel og laver en række korrektioner i penis med “nål og tråd”, desværre kan der også være bivirkninger som mistet følsomhed eller rejsningsproblemer til følge.

Ved indsprøjtninger søger man at opløse fibrosen/plak, og der ses fornuftigt resultater

Ved shockwave ser vi i klinikken gode resultater, særligt til at reducerer smerten, og også til at øge elasticiteten / mindske kurven.

For både indsprøjtninger og shockwave er der folk der responderer og folk der ikke gør. Det afhænger af udbredelsen, men også kvaliteten af cellerne, livsstil, da det er biologiske faktorer som spiller ind i forhold til resultatet.

Et “nyt” studie viser også at shockwave er en sikker og minimal invasiv behandlingsmetode til at kunne behandle peyronies, inden at man evt. skal overveje en operation med risikoen for bivirkninger.

erektil dysfunktion projekt sexus

Projekt Sexus

Projekt Sexus og rejsningsproblemer Projekt sexus viste at små 27 % af danske mænd har problemer med rejsningen, er...

Læs indlæg

Covid-19 og rejsningsproblemer

Covid-19 og rejsningsproblemer

I tiden med Covid-19, været et særligt fokus på forskellige sundhedsmæssige risikogrupper. Det kunne eksempelvis være personer med diabetes. En gruppe af mænd af mænd jeg ofte ser i klinikken med rejsningsproblemer.
Et Italiensk studie som for nyligt er udkommet har vist, at der kan være sammenhæng mellem Covid-19, og udvikling af erektil dysfunktion (ED) i kraft af en senfølger. Studiet viste også at personer der allerede nu havde ED, var i øget risiko for at få infektion med Covid-19.
Det her er et studie med relativt få deltagere, men det viser at senfølger fra covid kan komme i mange former. I fremtiden vil vi sikkert blive klogere på det fulde billede.
erektil dysfunktion projekt sexus

Projekt Sexus

Projekt Sexus og rejsningsproblemer Projekt sexus viste at små 27 % af danske mænd har problemer med rejsningen, er...

Læs indlæg

Projekt Sexus

Projekt Sexus og rejsningsproblemer

Projekt sexus viste at små 27 % af danske mænd har problemer med rejsningen, er du eller din partner en af dem? Vi skal ihverfald starte med at kunne tale om det.
 
I forbindelse med den store undersøgelse “Sex i Danmark” der udkom for 2 år siden, har man afdækket danskernes seksuelle sundhed. En af kapitlerne omhandler seksuelle dysfunktioner og potentielt udredningskrævende/behandlingskrævende erektil dysfunktion (ED). Som vi behandler i klinikken med shockwave, med stor succes.
 
Da vi arbejder med meget personlige oplysninger og det er et “lavt” antal deltagere i undersøgelsen, må man også forvente en del mørketal, så det reelle omfang kan være større. Vi fremhæver lige en enkelt af graferne i forhold til rejsningsbesvær her.
 
Blandt 21.394 mandlige respondenter, som oplyste, at de havde haft sex og forsøgt at penetrere deres ægtefælle, faste partner eller kæreste inden for de seneste fire uger, havde 27,2% en samlet IIEF-5-score (screeningsredskab til ED) på 21 eller lavere.
 
Denne andel på 27,2% opfylder således kriteriet for at have potentielt udredningskrævende rejsningsbesvær.
Der er mange muligheder for at kunne tage hånd om rejsningsproblemer, noget af det kunne være følgende
  • Ændre kostvaner
  • Ændring af rygevaner
  • Ændring af alkohol indtag
  • Få mere motion
  • Tale om problemet

Meget af det handler om vores livsstil, derfor er det altid det vigtigste at få afdækket, inden du eventuel kaster dig ud i forskellige former for potenspiller eller anden behandling.

I klinikken kan vi hjælpe dig med at få livsstilen på rette køl gennem grundig vejledning. Samtidig har vi også muligheden for at kunne tilbyde behandling med shockwave.

Hvis du vil se om du potentielt har rejsningsproblemer, så har vi en test her, du kan udfylde, helt anonymt

erektil dysfunktion projekt sexus
erektil dysfunktion projekt sexus

Projekt Sexus

Projekt Sexus og rejsningsproblemer Projekt sexus viste at små 27 % af danske mænd har problemer med rejsningen, er...

Læs indlæg

Erektil dysfunktion og diabetes

Erektil dysfunktion og diabetes

Erektil dysfunktion og diabetes giver rigtigt mange danske mænd problemer i soveværelset. Nyt studie viser gode muligeder i behandling af erektil dysfunktion som følger af diabetes med fokuseret shockwave. Dette blev gjort i kombination med bækkenbundstræning. Studiet satte fokus på 42 mænd i alderen 41-55 år. 42 mænd som alle havde fået konstateret diabetisk neuropati og vaskulær erektil dysfunktion

De blev delt i 2 grupper. En gruppen som fik både shockwave og bækkenbundstræning, og en gruppe som lavede bækkenbundtræning og fik placebo shockwave.

Der var en signifikant forøgelse i blodgennemstrømning penis i hos kombinationsgruppen, i sammenligning med gruppen der kun lavede bækkenbundstræning. Dette så man, da man lavede kontrolmålinger med ultralydsscanning 3 måneder efter endt behandling.

Dette er endnu et studie, der viser at fokuseret shockwave kan være en effektiv del af behandlingen af vaskulær erektil dysfunktion. Men det erstatter selvfølgelig ikke fokus på sunde vaner. Der skal stadig være fokus på et fornuftigt aktivitetsniveau, kost og ernæring, samt alkohol og rygning, for at nævne nogle få faktorer.

Læs studiet direkte her eller se uddraget her neden for.

erektil dysfunktion diabetes

Martin’s historie med shockwave behandling til erektil dysfunktion

erektil dysfunktion

Vi hjælper dagligt klienter i klinikken med behandling af rejsningsproblemer eller også kaldet erektil dysfunktion. Her har vores klient Martin skrevet om hans oplevelse med shockwave behandling i klinikken.

Martin, advokat (60 år):

“På trods af regelmæssig motion, sund kost og et fortsat aktivt sexliv, har jeg op igennem halvtreds års alderen oplevet en gradvis forringelse af evnen til ordentlig og vedvarende rejsning. Ja, i virkeligheden begyndte den proces nok endnu tidligere.

Piller har jeg aldrig rigtigt brudt mig om, og selvom der her opnås en nem og effektiv korttidseffekt. Jeg blev nysgerrig, da jeg læste om Michael og MS Insight. Jeg tog testen og gav mig selv en fødselsdagsgave ved at købe, hvad der i mit tilfælde var 6 anbefalede behandlinger.

Man vænner sig hurtigt til den formløse og på ingen måde smertefulde behandling med shockwavebehandling af mellemkødet og penis. Behandlingen gør ikke ondt, og man vænner sig hurtigt til at slappe af med de ”prikkende” bølger fra shockwavemaskinen.

Kan man overbevise sig selv om, at der ikke er den store forskel på at åbne munden og at smide bukserne i enerum med sin behandler. Så er oplevelsen på niveau med en tandrensning. Michael er meget ordentlig og har hver gang håndteret behandlingerne af mig, og samværet i enerum på en god og afslappet facon.

Efter mine 6 behandlinger oplevede jeg en mærkbar forandring af både evne til at få og hyppigheden af at have en naturlig god rejsning. Hyggeligt, når man vågner om morgenen, og dejligt når man er sammen med sin kæreste.

Selvom det ikke er billigt, har det været pengene værd for mig og jeg kan godt finde på at gå igen om 5 eller 10 år, hvis jeg senere mister det niveau, som jeg nu har fået igen.”

Shockwave interview

I sidste uge blev Michael interviewet af en engelsk shockwave ekspert, i forhold til brugen af shockwave, og de forskellige problemstillinger han arbejder med

Se det fulde interview her, bemærk det er på engelsk

Casestudy i Skoliose og shockwave

Shockwave og skoliose

Skoliose er et hyppigt problem for kørestolsbruger med cerebral pareses(CP), og har en direkte indvirkning på deres livskvalitet. Det har også en indvirkning på hvor længe de kan sidde oprejst i deres kørestol. Derfor lavede jeg i klinikken 2 behandlingsforløb med shockwave på 2 unge (17 og 23 år) kørestolsbrugere med skoliose. Målet var at se hvordan behandlingen påvirkede deres livskvalitet med 3 behandlinger med en standard protokol, med inspiration fra et studie lavet af Mirea A1, Onose G2, Padure Log Rosulescu E3. Her kiggede man på, hvordan at man kunne forbedre funktion og mindske smerte i ramte muskler. Deres konklusion var som følger:

ESWT, applied in 3 sessions, with 0.15 mJ/ mm2, using 500 shocks/ min and 10 Hz as frequency may decrease children spasticity level and pain caused by it and improve the gross motor function.

Testsetup

Forsøget jeg satte op var med 3 behandlinger med en protokol der havde fokus på de muskler som påvirkede ryggens krumning, det vil sige de muskler med størst grad af hypertonus. Her blev brugt en protokol på 2000 skud med fokuseret shockwave med en intensitet på 0.20 mJ/mm. Der blev arbejdet omkring den lange lige rygstrækker og tilstødende muskler som påvirkede den enkelte patient. Herefter blev der skudt 500 skud fokuseret shockwave med en intensitet på 0.20 mJ/mm i Illacus (musklen der hæfter på hoftskålen) i den mest påvirkede side. Slutteligt blev der skudt 2000 skud med radienrende shockwave i Psoas Major (den dybe hoftebøjer) med en intensitet på 2.0 bar. Dette gjorde vi 3 gange med en uges mellemrum. Herefter er der fulgt op 1 og 2 måneder efter endt behandling.

Jeg har tidligere lavet et mere intensivt caseforløb inden for samme gruppe, som viste en positiv forbedring. Her var forløbet dog med 8 behandlinger henover 4 uger.

Udstyret til behandlingen har været en Storz Duolith SD1 T-Top Ultra og en Storz Masterpuls MP50 Ultra.

Resultat

Begge deltagere ligger i kategorien med svær skoliose, og har dermed påvirkening af fordøjelsen og vejrtrækning. Det gør at der forsat er forskellige smertesymptomer, som kan være svære skille fra hinanden. Dog kunne forældrene til de 2 patienter, mærke mindre muskeltonus og mere fleksibilitet i hverdagen. Dette gjorde at siddetiden i kørestolen blev forøget. Motivation til at træne/sidde er styret af smerteniveauet, og sygdomsforløb efter behandlingerne relateret til fordøjelse og influenza ved deltagerne, har gjort det svært at vurdere 100 % på de opstillede parametre i forhold til motivation og siddetid.

Patientgruppen med CP er ofte ramt af sygdom, hvilket kan gøre det svært at lave en 100 % klinisk vurdering ud fra opstillede kriterier. Som i andre studier der er lavet omkring CP og Shockwave, ses det at det har en positiv indvirkning på særligt smerte og funktionsniveau.

Der brugt samme dosis og intensitet til alle behandlinger. Dette bør varieres fra person til person, samt i respons til den respektives smerteniveau, i fremtidige behandlingsforløb. Dette vil være for at sikre mest mulig effekt af forløbet.

Konklusion

3 behandlinger med en uges mellemrum, giver en reduktion i smerteniveau og muskeltonus i op til 2 måneder efter endt behandling, for kørestolsbrugere med skoliose og CP.

Skader i akillesenen og patellasenen

Ny viden

I fredags deltog jeg i Sportfisio 15. symposium, hvor at fokus var på skader i akillesenen og patellasenen. Det var en dag med indføring i seneste forskning på området, og særligt i forhold til hele genoptræningsdelen. Det der gik gennem dagen som hovedtemaet, var at for at kunne effektivt komme tilbage til sport, så skal der trænes. Det skal være relevant træning, og det skal være struktureret.

Et godt udtryk er use it or loose it. Det er en meget god inddikation på hvilken strategi der skal vælges når skaden er sket. Australske Ebonie Rio har lavet en række studier i forbindelse med skader i sener i knæ og akilles, og har lavet konceptet Tendon Neuroplastic training. Konceptet er i sin enkelthed at lave et relevant styrketræningsprogram i forhold til den pågældende skade, hvor at tempoet styres af en metronome. Dette gøres for at stimulere hjernen og få kvalitet i øvelserne. Hvis man ikke træner efter en skade, så vil den gode normale fiberstruktur i senen ikke blive genopbygget. Dette vil kunne give følger og mindske muligheden for god funktion over tid.

Ebonie Rio, 2016

MS Insight approach

Min aproach til skader i akillesenen og patella senen består af 2 elementer, behandling og træning.

Behandling i klinikken for at reducere på smerteniveauet og stimulere biologiske helingsprocesser i vævet ved hjælp af shockwave og laser.

Herudover skal der laves et målrettet styrkeprogram, som sikre en effektiv returnering til den sport som har hovedfokus. Her arbejder ud fra et funktionsperspektiv, og ikke udelukkende ud fra tid.

Hvornår skal jeg gøre noget?

Så snart du begynder at mistænke en skade, så handler det om at tage aktion på det. Det forlænger processen ved at tænke det går over af sig selv. Så være lige så proaktiv, som når der skal trænes eller købes udstyr til din sport. Det er en god investering i kroppen at få effektiv hjælp fra start af.

 

Restitution – den vigtigste del af træningen

Prioritering af restitution

I fuld fart, men hvad med restitution?

Ambitionerne er høje, målet er sat, og der trænes hårdt. Men træningen er ikke alt, der skal være tid til restitution. Jeg vil ligefrem vove den påstand, at restitution er den vigtigste del af træningen, og skal have lige så høj prioritet som en den daglige løbe- eller cykeltur.

I klinikken ser jeg mange atleter komme ind, med både akutte og kroniske skader som følge af for hård træning. Mange skader som kunne have været undgået, hvis der havde været et større fokus på restitution, og ikke mindst forebyggende behandling.

Fundamentet for træningen

Når der trænes hårdt over længere tid, så er det nødvendigt at de fundamentale byggesten er på plads. Der skal være en balance mellem træning, kost, søvn og genopladning (pft. aktiviteter som ikke er sport).

Søvn er en vigtig del af din træning, da det ligesom din kost er et basalt behov, der skal opfyldes, for at din krop og dit hoved kan fungere optimalt. Det er når kroppen er i hvile, at den genopbygger sig selv. Alt for mange tager timer fra søvnen, til at nå andre “opgaver” gennem dagen sammen med træningen. Gå efter at få minimum 7 timer hver nat.

Kosten giver sig selv, hvis der ikke er benzin på tanken, så kommer bilen ingen vegne, det samme gør sig gældende for kroppen. Får vi ikke nok at spise af de rigtige ting, så bliver kroppen ikke genopbygget efter træningen, og bliver derved ikke klar til at præstere igen.

Men når vi ligger et stort slid på kroppen, så skal muskler og led løsnes op, og vi skal affaldsstofferne ud af kroppen. Det handler om at få øget blodgennemstrømningen i vævet, og få kroppen til at gøre arbejdet. Det kan man gøre gennem restitutionsbehandling, aktiv restitution, lymfedrænage og meget andet. I klinikken har jeg støvler fra Recover4you til samme formål. Støvlerne går ind og øger blodgennemstrømningen og dræner væske i benene, så affaldsstofferne kommer væk. Du kan læse meget mere om støvlerne her. Konceptet bruges også i kombination med andre behandlinger i klinikken, særligt i forbindelse med akutte skader.

August tilbud – gratis behandling

Restitution er for alle og behøver ikke koste spidsen af en jetjager. Derfor sætter jeg i august måned fokus på restitution, og tilbyder alle at kunne få 2 gratis behandling i støvlerne fra Recover4you i hele august måned. På den måde får du øget din restitution, og du kan slappe mentalt af imens. Vil du have mere end de 2 behandlinger, så er normalprisen 80 kroner pr behandling.

Du skal blot booke dine behandlinger ind via onlinebooking på forsiden, og så møder du op i klinikken på det valgte tidspunkt. Tilbudet gælder efter først til mølle og  kun via onlinebooking. Bemærk der vil stå det koster 80 kroner, men er gratis i august. Når du har lavet din booking, vil du modtage en bekræftigelse på mail eller sms. Hvis du ønsker at få nyheder som denne, og om andre ting der sker, så tilmeld dig nyhedsbrevet på bookingsiden.

Rigtigt god restitution og vi ses i klinikken.

Michael, MS Insight